Убиецът на Тупак си отива у дома!

0

Заподозреният за убийството на легендарния рапър Тупак Шакур Дуейн „Кийф Д“ Дейвис ще бъде пуснат на свобода до дни, заяви неговият адвокат, въпреки че вече е прекарал месец зад решетките, опитвайки се да събере достатъчно пари, за да плати гаранцията си от $750 000.

Адвокатът на Кийф от Лас Вегас Карл Арнолд каза пред The U.S. Sun, че е „100 процента уверен“, че Дуейн Дейвис ще плати гаранцията в следващите дни. 

Заподозреният за убийството на Тупак лежи в затвор в окръг Кларк в Лас Вегас, след като в началото на януари съдия му определи парична гаранция, за да бъде пуснат под домашен арест.

Властите обаче ще проверят от къде идват парите на Дуейн Дейвис и дали са законни. Това трябва да стане до 20 февруари, когато е насрочено изслушване.

Дуейн Кийф Д Дейвис (на малката снимка)
 Дуейн Кийф Д Дейвис (на малката снимка)

Според адвоката му това, че Дейвис си е признал, че е накарал гангстери да убият Тупак, няма да бъде достатъчно, за да го осъдят за убийство,

Той вярва, че записаното в продължение на два часа и половина признание на Кийф за това как е ръководил убийството на Тупак дори не трябва да се счита за доказателство за обвинението.

Арнолд смята, че тежестта на закона е на страната на неговия клиент – въпреки че Кийф е дал много интервюта, потвърждавайки, че е ключов играч в прословутото престъпление от 1996 г.

Той каза, че дори ако записаното признание на някогашния бос на бандата доведе до присъда в окръжния съд на Вегас, това ще даде основание за незабавно обжалване на по-високи нива.

Миналия месец прокурорите включиха в делото записаното признание на Кийф от 2008 г. – направено по силата на споразумение за имунитет.

Предлаганата сделка позволи на Кийф защита от наказателно преследване преди, но прокурорите заявиха, че сега може да се използва в техния случай, защото той заявил в съда, че е излъгал полицията.

Прегледана: 22410

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече