Слава Рачева прабаба за четвърти път  

0

Прабаба рекордьор е обичаната от малки и големи актриса Слава Рачева. Тя се е сдобила с четвърто правнуче. В отбора с малчугани силите са изравнени и вече се състои от две момчета и две момичета. Екранният глас и ръка на Педя човек – лакът брада обаче не може да прекарва време с всички накуп, защото част от тях живеят в далечна Виена и я посещават само по големите празници. В австрийската столица още преди години се установи едната от двете щерки на Рачева. Другата ѝ дъщеря Мария, която е лекарка, живее в София и я наглежда по-често. Те са я дарили с общо трима внуци.

85-годишната актриса признава, че живее като всеки обикновен пенсионер, а наследниците ѝ носят най-голяма радост в дните. „Чета, пописвам понякога, гледам телевизия, слушам радио, вкъщи много домакинствам, пазарувам“, споделя Рачева за пенсионерското си битие. Въпреки че има своите болежки и старчески неволи, Слава не се оплаква и твърди, че се държи най-вече заради семейството и близките си. По време на пиковете на пандемията се пазила много, защото не могла да се ваксинира, макар да имала желание. И сега се страхувала от върлуващите грипове, защото имала куп хронични заболявания.

Слава е сред малкото актьори, които не се оплакват от пенсиите си. „Стига ми. В момента, в който не ми стигне, намирам начин да се справям. Но говоря така, защото пенсията не е краят на кариерата на един човек. Тя просто е един момент, в който приключва договорът с държавата. Ако има нещо обидно в пенсионирането, това е начинът, по който се извършва, или отношението, с което се извършва, не това, че се прекратява договорът. Аз играх близо шест години след пенсионирането си и досега поигравам малко“, разказва артистката. Тя дълго време бе с ниска пенсия, но преди година я възнаградиха с пожизнена от държавата в размер на 700 лева.
За близо 54-годишния си трудов стаж в театъра актрисата е изиграла над 80 роли, участва в десетки радиопредавания и пиеси, а децата години наред заспиваха с нейните приказки на Педя човек – лакът брада.

Прегледана: 22335

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече