Синът на актрисата Яна Маринова преподава на деца в Гана

0

Яна Маринова сподели видео в социалната мрежа „Фейсбук“, на което се вижда как синът й Никола преподава на деца в Гана. В публикацията актрисата споделя, че е щастлива, защото има още много да учи от него. 

 „Във връзка с видеото мога да разкажа, че Никола живееше и учеше от 14 годишен в пансион, сам в Германия. Ние (родителите му) живеехме в България.“, разказва Маринова. 

Тя споделя и малко повече от училищния живот на сина си в чужбина. „Когато синът ми споделяше за училището си, винаги ми е правило най-силно впечатление, че дисциплината е желязна, а някои от учителите, които той най-много харесваше бяха на по двайсетина години, с умения, знания, хъс и увлекателни истории за разказване. И ако ученик им говори неуважително – наказва се с предупреждения, които при неспазване водят до изключване.“, посочва актрисата.

Тя обяснява, че това не означава да не можеш да спориш с учителите си по предмета или морален казус, но само с издържани аргументи и поведение. „За употреба на наркотици учениците биват изгонени без никакво предупреждение. За употреба на алкохол и и неподобаващо поведение – съответните наказания, водещи до повтаряне на годината и т.н.“, допълва Яна Маринова.

„И всичко това в демокрация, не в комунизъм.“, подчертава тя. 

Актрисата споделя, че мечтае същото да се случи масово в България. „Не виждам смисъл да посочвам проблемите. Всички ги знаем.“, довършва Маринова. 

Актрисата е само на 23, когато ражда Никола. Въпреки това само няколко години по-късно й се налага да се раздели не само с първия си съпруг Богомил, но и с Никола, който отива да живее при баща си. „Не ми беше трудно“, признава искрено Яна, обяснявайки, че е за нея това е било правилното решение, защото детето само избрало да отиде да живее с баща си. Това не къса връзката със сина й, напротив – двамата остават много близки.

Прегледана: 19040

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече