Стоматолог отглежда магарета и се занимава със земеделие

0

Стоматологът Антон Тодоров отглежда магарета. Често се случва приходите си от зъболекарската дейност да превръща в разходи за земеделската и почти живее в стопанството си. Преди следобед да отиде в кабинета си при пациентите, мъжът прекарва време с животните от порода Мартина Франка.

„Интересно ми минава ежедневието, защото телефонът звъни непрекъснато и по двете дейности“, казва пред Нова ТВ Антон Тодоров.

Той е един от малкото земеделци, които отглеждат магарета. Причината тези животни да не са атрактивни за отглеждане е кристално ясна – няма субсидии.

„Бяха премахнати като селскостопанско животно, което е годно за пашуване, едва ли не то не заслужава да се храни, не му се полага пасища, съответно няма никаква дотация за него, нито като единица животно, нито през директните плащания. Аз отделям пари от земеделския бюджет и от стоматологичната си практика“, обяснява фермерът.

Антон е твърдо решен да увеличава магарешкото си стопанство. Животните сега са разделени, така че да се чифтосват само мъжки и женски без кръвна връзка помежду си.

Прегледана: 63610

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече