Илия Луков се разплака в ефир, след като изпя Баладата за Гунди и Котков

0

Народният изпълнител Илия Луков не сдържа сълзите си в ефир. Довечера на стадион „Георги Аспарухов“ в София преди срещата „Левски“ – „Берое“ (от 20:15 ч.) Луков ще изпълни Баладата на Гунди и Котков, изпята за първи път от Наско Джорлев.

„Да е вечна паметта на тези големи българи“, заяви Луков. Той запя песента и в ефир, след което се разплака в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Поднасях цвете на паметника и чух тея млади хора. Гунди е жив… Аз съм родител на три деца. Искам те да останат тук, да спортуват, да обичат България. Ние сме древен род и не трябва да позволяваме предателство, особено към децата. Благодарен съм на Джорлев, този песенен талант от Струмица. Когато става трагедията той създава през сърцето тази песен, за да се пази паметта на тези велики българи. Народът винаги е възпявал своите герои“, каза емоционално Илия Луков.

„Винаги, докато съм жив, ще пея тези хубави български песни. И ще нося тези носии, създадени от нашите предци, които ни дават сила да сме здрави в корена си“, заяви още емблематичният народен певец.

Прегледана: 41215

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече