Самолетът на крал Чарлз се разпадна във въздуха (СНИМКИ)

0

Нов случай на сериозен проблем със сигурността на пътническите самолети разтревожи авиационните експерти. Този път аварията е в използван от британското кралско семейство Еърбъс А321.

Малко след като излита от Лондон в посока Флорида външните прозорци на въпросния самолет започват да се откъсват. Общо три стъкла падат на височина близо 4300 метра, съобщава Daily Mail.

Екипажът на металната птица предприема спешно аварийно кацане и се връща успешно в английската столица, приземявайки се на летище Станстед. Там е установено, че опашката същпо е повредена след удар от изпадналите прозорци.

Никой от 24-те души на борда не е пострадал, тъй като не се е стигнало до опасната разхерметизация.

На този етап разследването показва, че до авио инцидента се е стигнало след като самолетът е бил използван за снимките на реклама предния ден. До фюзелажа, където са разположени прозорците, е имало шест огромни прожектори и те са разтопили уплътненията на илюминаторите.

За последно с този самолет крал Чарлз и кралица Камила летят за държавно посещение до Париж миналия септември. Премиерът на Великобритания Риши Сунак и външният министър Джеймс Клевърли също са го ползвали за официални пътувания в чужбина.

Снимачният екип на рекламата, ползвала Еърбъса, е сложил прожектори с мощност 72 000 вата в близост до самолета. Те са целели да имитират изгрев, докато камера снима от интериора. Това е 700 пъти повече от обикновена домакинска крушка.

Според рекламаджиите осветителните тела са били на достатъчно далеч от самолета – между 6 и 9 метра. Прозорците на самолетите са проектирани да издържат на екстремни температури. Разследването продължава.

Прегледана: 41205

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече