Ченгета закопчаха тибетски монаси на летище София, решили, че са нелегални мигранти

0

Б ългарските гранични власти на летище София заформиха огромен дипломатически скандал, който ще отекне и в духовните среди на планетата. Трима висши монаси от манастира Дарамшала – свещения град в Тибет, са задържани и предадени на имигрантската служба.

Към момента специалните гости на България са разпитвани с интервюта като заподозрени бежанци с неясен произход. Отправят им се въпроси – защо притежават документи за самоличност от различни държави, каква е целта на посещението им у нас, какво работят, къде са родени и т.н.

Става въпрос за посветени висши духовници от най-близкия кръг на Далай Лама, извървели своя път в езотеризма до предпоследното стъпало, доближавайки се до последния най-висок сан на посветеност.

Самата им визита у нас е организирана от българското посолство в Индия и се реализира от фондация „Калпатару“, подкрепяна е от Община Бургас и външното ни министерство.

Утре от 10:30 часа в Културен център „Морско кaзино“ изключителните гости на града трябва да благословят стотици свои последователи, които ги очакват за тридневна среща от 6-ти до 8-ми юли. Бургазлии и гостите на града тръпнат от месеци в очакване да се докоснат до древното учение на Тибетската пясъчна мандала – енергийната рисунка, до спецификата на медитацията, молитвата, хармоничните отношения.

Множеството от хора, отдадени на източните духовни учения вече се подготвя за първата утрешна среща, за която са предвидени автентични танци на тибетските монаси.

Предвиден е  традиционен астрологически сеанс със зарове „Мо“. Интригуващата програма обаче може и да не се състои, ако задържаните към момента на летището монаси не получат нужното уважение от граничарите ни. За това алармира един от домакините – организатор на събитието в Бургас за случващото се на летището.

Поиска да бъде огласено, че проблемът при влизането им у нас бил в представените от тримата по два паспорта – единият индийски, другият тибетски.

Нашите граничари тълкуват това като неприемливо и изобщо не се интересуват от високия им духовен сан.

Самият кмет на община Бургас Димитър Николов трябва да приеме отшелниците в понеделник в кабинета си. Всъщност монасите пристигат по покана именно на Димитър Николов. В 17 часа стана ясно, че проверките на 3-ата далекоизточни гости все още текат и причината е единствено наличието на два паспорта у тях.

*Източник: Флагман.бг

Прегледана: 21495

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече