Спечелете хиляди евро: Италия ще ви ги даде за да живеете в Тоскана

0

Един от най-привлекателните райони в света. Сред недостъпния лукс и красота на Тоскана има очарователни кътчета, които са по-слабо населени. По тази причина страната предлага финансова помощ за хората, които желаят да се преместят там.


Кандидатите ще получат между 10 000 и 30 000 евро за покупка на къща. Може да избирате между 76 населени места. Сред тях – средновековни планински селища, СПА градчета с термални бани, а почитателите на изкуството могат да изберат родното място на Микеланджело – Капрезе.

Ако мечтата ви да се установите в къща, сгушена в сърцето на тосканската провинция е била мираж, заради високите цени на недвижимите имоти. Днес регионалните власти предлагат безвъзмездно до 30 000 евро, за да се справят с демографската криза в малките планински села.

Изселването от селските райони не пропуска и Италия, тласкайки жителите към големите градове. Резултатът – малки села с изоставени улици, умираща икономика и къщи, които се рушат.

След шоковите мерки на италианските власти, като къщи за едно евро, Тоскана реши за подпише чек на желаещите да се установят в обезлюдени места. Кандидатите ще получат между 10 000 до 30 000 евро за закупуване на къща, като част от програмата „Планински жилища”.

Настаняването трябва да се случи в село с по-малко от 5 000 жители, като финансово участие трябва да покрива не повече от 50% от стойността на покупката и ремонта на имота. Задължително условие е превръщането на къщата в постоянен дом. Ваканционни имоти не се позволяват.

От офертата могат да се възползват всички европейски граждани. Срокът за подаване на документи е до 27 юли. Потенциалните кандидати може да посетят официалния уебсайт на провинция Тоскана и да попълнят необходимите формуляри онлайн.

Прегледана: 20535

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече